JVuorela

Siniset jatkaa uudistuneella johdolla

Sinisten johto uusiutui ja samalla päivitettiin sinisten poliittinen ohjelma. Puheenjohtajaksi valittiin Kari Kulmala Rääkkylästä, puheenjohtajistoon valittiin 1. vpj. Tiina Ahva, Helsinki, 2. vpj, Ari Prihti Punkalaitumelta ja 3.vpj Ari Jalonen Porista. Uudeksi puoluesihteeriksi valittiin Jari Turpeinen Outokummusta.

Sinisten tavoitteena on lisätä tunnettavuutta ja kannatusta, sekä menestyä maakuntavaltuustovaaleissa sikäli kun ne lähitulevaisuudessa järjestetään ja kuntavaaleissa parin vuoden kuluttua.

Kuntavaaleissa menestyminen luo pohjaa seuraaviin ek-vaaleihin 2023, joihin puolue lähtee ilman ps-taakkaa, joka "kummitteli" ek- ja eu-vaalikampanjoinneissa ja moni sekoitti persuista eronneet, sinisiin liittyneet edelleen ps-ehdokkaiksi.

Siniset aloittaa puhtaalta pöydältä uusin johtajin ja tavoittein. Puolueemme poliittinen sijainti on poliittisen keskustan oikealla laidalla, lähellä keskustaa ja kristillisiä. Tärkeimpiä teemojamme on pienyrittäjyyden edistäminen, työllisyyden edistäminen, pienituloisten arkipäivässä pärjäämisen edistäminen ja kriittisen mutta ilman rasismia toteutettavan harkintaperusteisen maahanmuuton hallittu edistäminen. Sosiaaliturvassa kannatamme vastikkeellista sosiaaliturvaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Siinähän jatkavat, kunnes kuihtuvat pois kokonaan. Suomessa ei ole sellaista rakoa, johon liberaalia talouspolitiikkaa harjoittava ja köyhiä riistävä puolue voisi tunkeutua. Vaihtoehtoina ovat sulautuminen takaisin perussuomalaisiin tai siirtyminen Kokoomukseen.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Käytännössä Siniset kannattavat brittien Universal Creditiä, joka on vuosikausien jälkeen vieläkin kesken ja kulut kasvaneet suuriksi ja ihmiset kärsimässä.

Teille oli annettu niin paljon medianäkyvyyttä, että se olisi pitänyt näkyä eduskuntavaalien tuloksissa.

Teillä oli näkyvyyttä semmoiset määrät, että ulkopuoliset puolueet voivat vain uneksia.

Vaalitulos osoitti sen, että ei puolueesta tule mitään eikä jatkossakaan, kun puolueen arvot eivät ihmisiin kolahda.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

JTR-Säätiö tarvinnee tukipuoluetta tulevaisuudessakin.

Käyttäjän JVuorela kuva
Juhani Vuorela

Juu, ensimmäisiä kommentteja lukiessa, tulee esille se että ns. "asiantuntijoiden" lausunnoissa kuvitellaan puolueen kasvavan heti suureksi kun siinä on tunnettuja kansanedustajia, jopa ministereitäkin mukana.

Tämä "mulle kaikki heti" asenne henkii sen mukaisia kannanottoja ja olisihan se toki hyvä päästä heti katettuun pöytään antimia nauttimaan, kuten usein käy puolueessa joka on toiminut vuosia ja nostanut kannatustaan ja siihen liittyy uusia jäseniä, eli liikkuvaan junaan on mukava nousta tekemättä itse mitään.

Puolueen kannatuksen nosto edellyttää kovaa kenttätyötä, tilanteessa jossa resurssit ovat niukat. Se ei kuitenkaan sinisiä lannista, vaan työtä tehdään ja menestystä mitataan tulevissa vaaleissa.

Joten "karavaani kulkee ja koirat räksyttää", lisäten samalla huomiota meitä kohtaan, eli ovat se "lisäkäsi työtämme tukemassa", joten jatketaan samaan malliin...........

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Onhan se hienoa, että uskoa tulevaisuuteen riittää.

Tulevaisuus vain ei ole "sininen" muualla kuin Fazerin mainoksissa.

Sinisten ongelma on se, että pelkällä Arvo Pohjalla ei ratsasteta kuin yksiin vaaleihin ja niissähän tuli tunnetusti 0-tulos. Toisten vaalien jälkeen sinisten kohtalo on sama kuin kommunisteilla. Puolueella menee nimi vaihtoon.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Jos siniset haluavat tulevaisuuden omalle puolueelle tärkeää on se, että johtotehtävissä ei ole yhtään edellisen hallituksen ministeriä, eikä Simon Eloa. Näin näyttäisi nyt olevan. En tosin muista ihan kaikkia viime kauden ministerejä. Mielellään heidän pitäisi erota koko puolueesta, etteivät anna haastatteluja puolueen nimissä. Heidän aiheuttama imagohaitta on niin suuri. EIkä puolueen nimenvaihtokaan välttämättä olisi huono idea.

Siitä harhakuvitelmasta olisi syytä luopua, etteivät ihmiset muka tienneet sinisten ja PS:n eroa, ja tämä olisi vaikuttanut viime vaalien tulokseen. Soinin porukoiden ero PS:stä oli ykkösuutinen useamman kuukauden vuonna 2017 ja oli vähän väliä otsikoissa syystä tai toisesta aina vaalipäivään saakka. Varmasti niitäkin tynnyrissä asuneita löytyy jotka eivät siitä tienneet, mutta tuskinpa he vaivautuivat äänestämään.

Vaikka PS:ää ja Halla-ahon linjaa kannatankin, minulla ei ole mitään antipatioita sinisiä kohtaan. En oikein ymmärrä miksi se loanheitto jatkui niin pitkään puolin ja toisin, vai tarttuivatko toimittajat turhan tarkkaan yksittäisiin kommenteihin? Toivotaan, että se on nyt takana. Minä toivotan uudistuville sinisille menestystä. Eihän se mikään PS:n poliittinen vihollinen ole, vaan mahdollinen tuleva hallituskumppani, jos ja kun puolue uudistuu ja löytää oman lokeronsa poliittisesta kentästä.

Käyttäjän JVuorela kuva
Juhani Vuorela

Jep, johtoporras uudistui kokonaan ja nyt meidän oma poliittinen työ alkaa todenteolla. Ei se ole harhakuvitelmaa että kansalaiset sekoittivat usein persut ja siniset, tämä tuli toistamiseen esille eri tapahtumissa mutta saatiin korjattua.

Tärkeimpiä tehtäviä on karistaa persuleima puolueesta eronneiden ja sinisiin liittyneistä. Se onkin hyvä kysymys miksi persut kiukutteli sinisille kun puolueemme perustettiin ja sen jälkeenkin. Persut eivät kelvanneet hallitukseen ja se oli täysin heidän itse aiheuttamansa, vaikka sinisiä siitäkin yritettiin syyllistää.

Nyt on aika aloittaa "puhtaalta pöydältä", vaikka sieltä ääripäästä vielä herjaa tulee, jatkossakin.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Kyllä varmaan itsekin ymmärrät miksi siellä kiukuteltiin, jos sinulla on yhtään kykyä asettua toisen asemaan.

Ääripääksi väittäminen puoluetta joilla on 39 paikkaa ja teillä 0, ei anna kovin hyvää kuvaa teidän yhteistyökyvystä. Joten vedän takaisin, ei teistä mitään tulevia PS:n hallituskumpaneita voi tulla.

Käyttäjän JVuorela kuva
Juhani Vuorela Vastaus kommenttiin #8

Persut kiukutteli kun kukaan ei halunnut heitä hallitukseen, kesän 2017 jälkeen ja siitä on turha sinisiä syyttää, koska persut linjasi itse uuden johtajansa mukaisesti ääriryhmiä miellyttävän avoimen vastakkain asettelun kaikkea ja kaikkia vastaan, jota täydensi ja edelleen täydentää muukalaisvastainen rasistinen maahanmuuttopolitiikka.

Tuollaisen toimintatavan omaavien seuraan ei ole kenelläkään halua liittyä. Kuka haluaa yhteistyöhön oppositiossa toimivan puolueen kanssa, eihän sieltä käsin voi mihinkään vaikuttaa, vaikka on 39 kansanedustajaa.

Seuraavankaan 2023 ek-vaalien tuloksena syntyvän hallitusneuvottelijan toimesta ei persut ole hallitusneuvotteluissa, elleivät totaalisesti käännä takkiaan, eli luopuvat epärealistisista ja itsekin mahdottomiksi tiedetyistä vaatimuksistaan.

Hallitukseen pyrkivän puolueen tulee ensimmäisenä ymmärtää mitä tarkoittaa jakamaton ihmisarvo, jos sitä ei ymmärrä, ei ole asiaa hallitukseen.

Toimituksen poiminnat