JVuorela

SININEN TULEVAISUUS JATKAA PUOLUEENA TYÖTÄ PERHEIDEN JA TURVALLISUUDEN PUOLESTA

Sininen tulevaisuus ei saanut vielä tällä kertaa kansanedustajia. Tavoitteemme oli saada 4-5 paikkaa. Uudella, vähän aikaa toimineella puolueella on aina haastava työ tuoda esille tunnettavuutensa, poliittisen sanomansa, arvonsa ja tavoitteensa.

Puolueemme jatkaa toimintaansa ja tavoitteemme on seuraavissa Ek-vaaleissa 2023 saada kansanedustajia. Ajankohtaisempia vaaleja ovat EU-vaalit toukokuussa 2019, joissa on sinisillä omat ehdokkaansa. Kunnallisvaalit on parin vuoden päästä. Siniset tavoittelee kunnallisvaaleissa hyvää menestystä ja asettaa ehdokkaansa maan laajuisesti.

Uusi eduskunta ja hallitus aloittavat pian työnsä ja sillä on edessään vaikeita päätöksiä. Leikataanko vai korotetaanko veroja. Maan rajoja ei voi laittaa kiinni turvapaikan hakuun liittyvistä lupauksista huolimatta, koska suomi ei voi eristäytyä muusta maailmasta, sulkemalla ovensa hätää kärsivien edestä. Työllisyysasteen nosto on ehdoton edellytys useimpien lupausten toteuttamiseen.

Ilmastonmuutos on todettu ja siihen on suomenkin reagoitava mutta ei ole mitään syytä lähteä ylireagoimalla ajamaan alas kotimaista maa- ja metsätaloutta, vaan viedään sen sijaan hyvää päästöjenhallintatekniikkaamme eniten päästöjä tuottaviin maihin.

Siniset toimii maan laajuisesti jatkossakin, olemme parhaiten tavattavissa erilaisissa tapahtumissa.

Juhani Vuorela

Joensuun siniset ry

puheenjohtaja

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Uudella, vähän aikaa toimineella puolueella on aina haastava työ tuoda esille tunnettavuutensa." Varsinkin, kun sillä oli viisi ministeriä, joita media toi jatkuvalla syötöllä esille vaalien alla.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Todellakin.
Oliko vaaleissa ongelma että kukaan ei tuntenut sinisiä, vaiko se että kaikki tunsivat?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Maan rajoja ei voi laittaa kiinni turvapaikan hakuun liittyvistä lupauksista huolimatta, koska suomi ei voi eristäytyä muusta maailmasta, sulkemalla ovensa hätää kärsivien edestä."

Ja tuollaisten lausuntojen jälkeen tulee yllätyksenä, että ihmiset eivät teitä äänestäneetkään.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Juhani Vuorela kirjoitti: "Puolueemme jatkaa toimintaansa..."

Ihmettelen syvästi. Miksi ihmeessä?

Käyttäjän JVuorela kuva
Juhani Vuorela

Juu, kommentoijat ovat mitä ilmeisimmin persuja, tai persufaneja, ainakin kannanotoista päätellen.

Nyt kun olette tyydyttäneet vihapuhe- ja ivapuhetarpeenne, olisi hyvä kuulla kommnenttejea siitä miksi persut ovat olleet vaalituloksestaan lähtien äärettömän hiljaa suorastaan vältelleet iloansa esille tuomasta.

Sinisten puolue ei ehtinyt saada tarpeeksi arvojaan esitetyksi. Seuraavissa vaaleissa tilanne on jo toinen, kun olemme tunnettuja.

Melkein toivoisi että persut pääsisi halllitukseen, niin nähtäisiin se vastuunottokyky. Hallitukseen pääsyn edellyttäisi niin mittavia kompromisseja (takinkääntöjä) ettei se ole realistista tapahtuvaksi.

Sinisillä on erinomainen aitiopaikka toimia ns. ulkoparlamentaarisena oppositiona esittäen rakentavaa, tiukkaa kritiikkiä uuden hallituksen toimista.

Peersuilla tulee olemaan samanlainen asema, poiketen meistä vain siinä että he ovat eduskunnan oppositiossa, ilman vaikutusvaltaa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@5. Olette saaneet medialta enemmän kuin tarpeeksi näkyvyyttä ja puheita kuin yksikään ulkopuolinen puolue. Silti te putositte kaikki sieltä pois.

Ulkopuoliset puolueet pärjäsivät näkymättömyydessä teitä paremmin.

Käyttäjän JVuorela kuva
Juhani Vuorela

Jep, näissä ek-vaaleissa oli tällainen lopputulos, seuraavissa sitten parempi menestyminen, puolueen kannatus nousee ja laskee, kuten muillakin puolueilla.

Uuden puolueen kannatuksen nosto on pitkäjänteistä työtä, jossa tulosta alkaa tulla vasta vuosien työn tuloksena. Moni uusi puolue voi kadotakin puoluekartalta.

Nyt on ollut joillakin liian suuria odotuksia kannatuksen kehittymisen suhteen, niin puolueen sisällä kuin äänestäjienkin joukossa, jossa osa on vaalituloksesta mielissään, osa toivoo menestystä ja osa esittämällä jotain muuta, jonkinlaiseen vihaan paketoitua mielivaltaista sekavaa viha-, valepuhetta.

Moni on unohtanut sen että mm. persujen kannatus oli ensimmäiset viisi vuotta 1%:n tuntumassa ja varsinainen suuri kannatustaso tuli vasta 2011 ek-vaaleissa.

Siniset jatkaa toimintaansa, on esillä tapahtumissa, kampanjoi vaaleissa, kasvattaa jäsenmääräänsä ja aika näyttää miten kannatus kehittyy.......

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #7

@7. Pakko lisätä tähän, sinä et saa suositella omaa kirjoitustasi tai kommenttiasi, sillä se osoittaa psykologisessa näkökulmassa narsismin oireita. Tämä on totta. Ota omat suositukset pois, niin saat enemmän uskottavuutta, nyt et ole hankkinut lainkaan.

Käyttäjän JVuorela kuva
Juhani Vuorela Vastaus kommenttiin #8

Juu, se oli "tahaton näppäilyvirhe", pitää muistaa jatkossa. Uskottavuus on aina lukijan päätettävissä, ellei lukijan asenne ole jo valmiiksi periaatteesta vastustavaa.

Mikäli on erimieltä, sen voi esittää rakentavalla tavalla, inttämislinjalla ei pitkälle pääse...........

Toimituksen poiminnat