JVuorela

ALAIKÄISIIN KOHDISTUNEISTA SEKSUAALIRIKOKSISTA PITÄÄ PUHUA AVOIMESTI

Kyllä politiikassa mukana olevien, erityisesti nyt ehdolla olevien on uskallettava ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin, miettimättä sitä onko se kirjoittajalle eduksi vai haitaksi.

Lapsiin kohdistuneita seksuaalirikoksia on tässä maassa tapahtunut varmaan koko itsenäisyyden pituisella ajanjaksolla ja niiden uutisointi, julkinen käsittely on viime vuosikymmeninä kasvanut ja viime vuosina suorastaan tulvinut median kautta, nostattaen vihaa ja lunkkaysvaatimuksia, ym. ja kohdistunut pääosin ulkomaalaistaustaisten tekoihin.

Kuitenkin valtaosan rikoksista on tehneet kantasuomalaiset ja osan ulkomaalaistaustaiset. Miten niitä sitten voisi parhaiten ehkäistä, onko rangaistusasteikko ollut liian matala, vai onko kyse asiaan liittyvien vaarojen ja rikokseen johtaneiden toimintatapojen riittävä ennaltaehkäisevä tunnistaminen jäänyt kertomatta lasten kanssa toimiville.

Valistuskohteina tulisi olla erityisesti koti, vanhemmat, koulut ja muut yhteisöt, joissa on lapsille suunnattua ohjattua toimintaa, joiden puitteissa toimii aikuisia ja on rikoksia syntynyt ja rikoksen vaara on aina suuri.

Valistuskohteina tulee olla myös turvapaikanhakijoiden käyttöön otetut vastaanottokeskukset ja muut asumiseen tarkoitetut asuintalot. Aikuisten turvapaikanhakijoiden kanssakäymistä alaikäisten kanssa tulisi paremmin seurata ja tarvittaessa siihen puuttua mm. ostoskeskuksissa, ym. julkisissa tiloissa, koska se on ollut joidenkin rikolliseen toimintaan taipuvaisten yksi keino nettikontaktien lisäksi hakeutua alaikäisten tyttöjen seuraan tunnetuin seurauksin.

Rangaistuksiin liittyen, tulisi rangaistusasteikon alapäätä koventaa, sen lisäksi miten ko. lakia on jo muutoin kovennettu. Rangaistuksen tulee lain yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan olla samasta rikoksesta yhtä kova riippumatta siitä onko tekijä suomalainen vai ulkomaalaistaustainen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat